Informacje o produkcie
- INCI: Laurus nobilis
- Ekstrakcja: 1. tłoczenie na zimno
- Rodzaj oleju: Virgin
- Wykorzystana część rośliny: Jagody
- Wrażliwy na światło: Nie
- AN047VB
- Nr CAS: 84603-73-6
- Nr EINECS: 283-272-5
- Kraj pochodzenia: Turcja
- Jakość oleju:
- Współczynnik załamania światła (40ºC): 0,471
- Gęstość (25ºC): 0,921
- Maksymalna kwasowość: 6º
- Nadtlenki: 9.68
- Informacje do produkcji mydła:
- Liczba zmydlania SAP: 144 NaOH / 202 KOH
- Liczba jodowa: 75
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Olej z owoców wawrzynu, znany również jako masło laurowe, z pierwszego tłoczenia na zimno.Ten olej roślinny zawiera do 7% olejku eterycznego.
Profil kwasów tłuszczowych
Poniższe informacje są generowane automatycznie na podstawie analizy aktualnej partii. Dotyczą więc olejów kupowanych w naszym sklepie i są udostępniane przez nasz autorski system.
Właściwości, które nadaje Masło laurowe z 1. tłoczenia na zimno BIO mydłu: kondycjonowanie, trwałość piany.
Kwasy tłuszczowe
- Cáprico: 0,60%
- Laúrico: 21,05%
- Mirístico: 0,71%
- Palmítico: 17,52%
- Palmitoleico: 0,63%
- Esteárico: 1,46%
- Oleinowy: 35,97%
- Linoleico: 20,07%
- g-Linolénico: 0,69%
- Temperatura topnienia: 35
Środki ostrożności
Nie stosować w przypadku uczulenia na owoc, z którego pozyskuje się ten olej roślinny. Jest to produkt naturalny.
Postać produktu
Opakowanie tego oleju: Szkło
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Laurus Nobilis - Rodzina: Lauraceae - Rodzaj: Laurus
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 14 szt.
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Muy buena calidad, indispensable para realizar un buen Jabón de Alepo.
Zobacz oryginał
Esta es la manteca de laurel mejor que he encontrado en el mercado, huele fabuloso y quedan unos jabones de aleppo Increibles. Recomiendo 100% su compra
Zobacz oryginał
Es la primera vez que uso este aceite, sabía de antemano que el aroma era muy fuerte, pero sus cualidades sobre la piel creo que lo hacen imprescindible en cualquier hogar. Entre ellas están la de ser antibiótico, antifúngico, antiséptico. En dermatitis, eczemas, etc.
Zalety (oryginał): Enfermedades de la piel
Wady (oryginał): Olor muy fuerte, aunque lo supera todo lo bueno.
Zobacz oryginał
Tiene un aroma muy intenso y junto con el aceite de orujo de oliva, son perfectos para elaborar un jabón tipo Alepo fantástico.
Zobacz oryginał
Muy buena calidad, lo uso para hacer jabón tipo Alepo
Zobacz oryginał
Muy buena calidad, lo uso para hacer jabón tipo Alepo, ahora esperar 40 días
Zobacz oryginał
Lo he utilizado para hacer jabón e Alepo. Buena calidad
Zobacz oryginał
Muy contenta
Zobacz oryginał
lo he utilizado para jabón tipo alepo, hay que esperar esos 40 días.
Zobacz oryginał
paraq jabones tipo alepo
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się