Informacje o produkcie
- INCI: Chamaemelum nobile
- Poziom pH: 8.21
- Zawartość olejku eterycznego: 0,10%
- Gęstość względna: 1,000
- Współczynnik załamania światła: 1,333
- Ekstrakcja: Destylacja z parą wodną
- Wykorzystana część rośliny: Kwiaty
- Kraj pochodzenia: Francja
- HD100000BIO
- Numer CAS: 8015-92-7
- Numer EINECS: 283-467-5
Ceny zawsze zawierają VAT.
Opis
Hydrolaty to woda powstająca podczas destylacji olejku eterycznego. Składają się w 99% z wody, a pozostały 1% zawiera niewielką część składników destylowanego olejku eterycznego.
Hydrolaty często myli się z wodami, przede wszystkim dlatego, że w innych krajach nazywa się je wodami kwiatowymi. Wody zawierają konserwanty i mogą być naturalne lub syntetyczne, natomiast hydrolat nie zawiera żadnego konserwantu. Jego cena jest wyższa, a ze względu na brak konserwantu trwałość hydrolatu jest znacznie krótsza (od 6 miesięcy do roku) niż trwałość wody.
Wygląd: Przezroczysta, bezbarwna ciecz
Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie i alkoholu, nierozpuszczalny w rozpuszczalniku
Taksonomia
Nazwa botaniczna: Chamaemelum nobile
Powiązane produkty
Opinie
Opinie klientów 18 szt.
| Ocena |
|
|---|
Zobacz oryginał
Buen producto para calmar la piel y utilizarlo en cremas faciales.
Zobacz oryginał
Me hago unos serums y cremas maravillosas con el!!
Zobacz oryginał
Todavía no lo he usado. No huele casi nada. Supongo será asi
Zobacz oryginał
Tampoco lo había comprado en mi cosmética, me gusta mucho su aroma
Zobacz oryginał
Genial y suave para la cara y cabello. Olor suave
Zobacz oryginał
Excelente
Zobacz oryginał
HIDROLATO SUPER SUAVE PARA CUALQUIER USO
Zobacz oryginał
La utilizo para varios productos de cosmetica, es genial.
Zobacz oryginał
Lo he usado como tónico y para el contorno de ojos. Me ha gustado y el olor pues huele a manzanilla.
Zobacz oryginał
Es uno de mis hidrolatos favoritos, aplicable prácticamente para todo, muy suave y un olor muy agradable
Aby napisać opinię, zaloguj się na swoje konto.
Zaloguj się